Sery owcze
Sery z mleka owczego
Przetwory owcze, takie jak: serki, jogurty, tradycyjne sery owcze dojrzewające, stanowią wartościowy element diety. Mleko owcze bogate jest w wiele minerałów oraz składników odżywczych. Dzięki temu nasze regionalne sery owcze zawierają białka, węglowodany, kwasy omega-3 oraz sprzężony kwas alfa-linolenowy. Co ciekawe, według badań związki te zapobiegają powstawaniu nowotworów i przyczyniają się do poprawy odporności organizmu.
Produkcja sera owczego
Ser owczy dojrzewający jest produkowany z naszego mleka, które pozyskujemy od hodowanych przez nas owiec. Współpracujemy również z okolicznymi, małymi gospodarstwami. W procesie produkcji serów z owczego mleka wykorzystujemy tradycyjne, jak i nowoczesne metody wytwórstwa.
Dojrzewające sery z mleka owczego – oferta
Ser owczy długodojrzewający ma charakterystyczny smak i aromat, dzięki temu zyskuje coraz większe grono zwolenników. Nasza firma zajmuje się produkcją kilku rodzajów serów na bazie mleka owczego. Należą do nich:
• Gouda owcza (ser owczy dojrzewający),
• Twaróg owczy,
• Ser owczy solankowy,
• Ser grillowy owczy,
• Ser „Zwędzony”.
Warto zaznaczyć, że powyższe sery są dostępne okresowo. Przy składaniu zamówienia prosimy pytać o dostępność danego produktu.
W naszej ofercie znajdują się również: ser łąkowy owczy, jogurt owczy.