Sery Kozie i Sery Owcze Krakow

Zamówienia lokalne na terenie Krakowa i woj małopolskiego realizowane są wysyłkowo. Abyśmy dostarczyli Państwu nasze sery wystarczy do czwartku do godz. 12:00 złożyć zamówienie pod numerem 516 174 160.

Dostawa

Kraków i cały region woj. małopolskiego

Telefon

516 174 160

Email

sernicadol@gmail.com

Sposoby podgrzewania naleśników z serem

Pozostawione na później naleśniki z serem możemy oczywiście zjeść na zimno, ale chyba każdy wie, że zimne potrawy nie smakują wcale dobrze. Jest kilak sposób na ich podgrzanie:

1. Podsmażenie ich na maśle

Jest to chyba najbardziej popularny sposób. Na patelnie dajemy trochę masła i kładziemy nasze naleśniki. Wbrew pozorom nie trzeba „kłaść” ich w ten sam sposób w jaki je smażyliśmy. Należy sobie zdać sprawę z tego, że my ich nie smażymy, a chcemy tylko żeby stały się ciepłe, dlatego szybszym i łatwiejszym sposobem jest złożyć je w tzw. kopertę (składamy na pół, a następnie połówkę jeszcze raz na pół) – dzięki temu zrobimy to sprawniej, a dodatkowo możemy użyć mniejszej patelni albo odsmażyć ich kilka na raz (oszczędność czasu).

2. Mikrofalówka

Wiele osób twierdzi, że dania odgrzane w mikrofalówce tracą swój smak, w czym może być wiele prawdy, niemniej jednak jest to równie popularny sposób co odgrzewanie ich na maśle. Dodatkowym atutem jest czas i łatwość. Należy tylko pamiętać o tym żeby nie przesadzić, bo naleśniki potrafią naprawdę mieć gorące nadzienie serowe, wiec może się okazać, że spędzimy kilka minut czekając aż ostygną.

3. Odgrzanie na oleju (nie polecany)

Czyli odgrzewanie w podobny sposób co smażenie. Subiektywnie mówiąc tracą w ten sposób na smaku i są później strasznie kruche. Wiele osób podziela to zdanie, dlatego nie polecamy tego sposobu.

Formularz

Godziny otwarcia sklepu farmerskiego:

 

Piątek: 16:00-19:00

Sobota: 12:00-18:00