Sery dojrzewające
Sery dojrzewające to pełnowartościowe produkty spożywcze, które wytwarzane są z wykorzystaniem procesu długiego przechowywania w określonych warunkach. W pomieszczeniu musi panować odpowiednia temperatura i wilgotność. Proces dojrzewania może trwać nawet od kilku do kilkunastu miesięcy. W tym czasie sery są przez nas doglądane oraz przekładane, wszystkie czynności wykonujemy ręcznie. Co więcej, sery dojrzewające doceniane są również za swój specyficzny, pyszny, lekko orzechowy posmak.
Sery dojrzewające kozie i owcze
Zajmujemy się wytwórstwem serów dojrzewających owczych i kozich w naszych serowarniach. Półprodukty pozyskujemy od lokalnych, sprawdzonych gospodarstw. Korzystamy również z własnych zasobów. Sprzedajemy między innymi goudę owczą, kozią, ser łąkowy owczy, ser grillowy owczy oraz certyfikowany Rudy Kozak.
Nasze sery można wykorzystywać na wiele sposobów. Świetnie sprawdzają się samodzielnie, mogą być także podawane w formie deski serów w towarzystwie innych produktów, np. wędlin lub winogron.
Wyświetlanie wszystkich wyników: 5