O Nas

Nasza Historia

Nasza historia zaczęła się w 2012 roku od zainteresowania tradycyjnym jedzeniem. Wtedy właśnie postanowiliśmy kupić pierwszą książkę o serowarstwie zagrodowym i spróbować uwarzyć pierwszy ser. Oczywiście nie zawsze każdy z nich był udany-jedne wychodziły lepiej, inne gorzej-ale wszystko opierało się na pasji i idei, by samemu stworzyć jak najlepsze jedzenie dla siebie. Pierwszymi smakoszami naszych produktów byli: rodzina i znajomi, dzięki których wsparciu chcieliśmy dalej iść w nieznane i odkrywać serowarstwo.

Nasza Misja

Zajmujemy się przerobem mleka koziego i owczego. Wiele osób pyta nas o to, czemu nie przerabiamy mleka krowiego. Po wielu rozmowach, szkoleniach i przemyśleniach stwierdziliśmy, że chcemy wyjść również naprzeciw oczekiwaniom osób, które posiadają różnego rodzaju nietolerancje pokarmowe, a nabiały: kozi i owczy posiadają te walory. Nieprzerwanie od początku naszego istnienia na rynku cały czas wychodzimy z założenia, że dobry surowiec i sposób produkcji ma ogromne znaczenie dla jakości produktów, dlatego mimo tego, iż własnego mleka nie mamy w dużych ilościach, to pozyskujemy je z małych gospodarstw, w których pracują również całe rodziny, a zwierzęta żyją w dobrych warunkach. Zapraszamy serdecznie do zapoznania się z naszą ofertą i odwiedzenia naszej serowni, w której możecie nabyć Państwo sery, jogurty i inne wyroby z mleka.

Co piątek dowozimy także nasz nabiał do domów i pracy na terenie Wrocławia (Dolnyśląsk).
Abyśmy dostarczyli Państwu nasze sery wystarczy do czwartku do godz.
12:00 złożyć zamówienie pod numerem 516 174 160 . Dowóz jest darmowy
od 70 zł.

Adres

Sernica Dolnośląska

Bielawa w gminie Długołęka

ul. Główna 15 55-093

Koło m. Wrocław, woj. Dolnośląskie

Telefon

516 174 160

Email

sernicadol@gmail.com